Tre kokboksrecensioner

dsc04353Ibland får man slå på stort som den dagen när jag fick en och köpte två kokböcker på en dag. Det ni! Det gäller böckerna Sweet spots of New York, av Roy Fares, Ett stekt ägg är också middag, av Siri Barje, och Grön i köket av Johanna Westman. dsc04346Jag måste säga jag gillar alla böckerna jättemycket, fina bilder och lite annorlunda recept. Sweet spots of New York är himla bra för inspiration, inga bakverk man bakar var vecka. Men däremot saker man kan baka om man har lite extra tid över och inte vill spara på kalorierna ;) Där finns en del kakor och tårtor, men också ett gäng recept på donuts och bullar. Stort plus för bilder och inspiration helt enkelt. dsc04345Jag blev supersugen på att baka de här petit choux bakelserna eller vad man nu kan kalla dem :)dsc04341Ett Stekt ägg är också middag är ändå en hyllning till enkel mat. Att mat inte behöver vara svårt och att bra råvaror gör bra rätter. Jag gillar också texterna i boken för Siri beskriver liksom en bra inställning till det här med matlagning, att sudda ut det med att se allt i svart eller vitt.Spana gärna in hennes Instagram för mer inspiration. dsc04342Zucchini är ju en av mina favoriter så den här pizzan skulle vara rolig att få fixa ihop :) En massa fina bilder i boken och fokus på nyttig mat får man nog ändå säga, här kan man nog också hitta några vardagsfavoriter. Lite mer vuxet än boken under, men mat som passar för familjen också. dsc04347Den här boken stod faktiskt i barnhyllan, men jag tycker den passar lika bra bland kokböckerna/facklitteraturen. En härlig samling recept som passar bra till vardags och som jag tror alla gillar. Jag glömde förresten skriva att recepten är vegetariska. Men vet ni, det var inte förrän jag bläddrat igenom hela boken som det slog mig att.. nä men det här var ju en vegetarisk kokbok. Det tycker jag är det bästa, bra komponerande rätter liksom :) Där finns en del matiga sallader, woker, soppor och så är recepten indelade efter säsong så man kan handla och äta smart. Det bästa är att maten är lättlagad och vardagsvänlig, och grön :)dsc04349Jag tyckte de här majsplättarna såg goda ut! Men jag vill testa en massa recept :)

Har ni bläddrat igenom några av dessa kokböckerna?

Annonser

2 thoughts on “Tre kokboksrecensioner

  1. Vin, mat, Alsace september 27, 2016 / 8:43 e m

    Kokböcker är fruktansvärt kul. Ibland läser jag de som ”vanliga” böcker när jag ligger och ska somna. Enda problemet är att man blir så hungrig!
    Jag var på bokmässan i helgen och hade bestämt för att inte köpa några böcker (vis av tidigare år).Men en bok kunde jag inte avhålla mig från: kokboken ”Allt i en gryta” av Lisa Lemke. Trevlig, inspirerande och sympatisk – inte en enda korslagd ärta så långt man kan se – och så blir man hungrig när man läser…
    //Roland

    • Alexandra Ljungberg september 28, 2016 / 10:49 f m

      Samma här ;) det blir kokboksläsning istället för deckare ;) ”Allt i en gryta” får jag kolla upp, tack för tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s