Varma mackor med oumph och ugnsbakade tomater

DSC03999Det här kanske inte ser så mycket ut för världen, men det var hur gott som helst så jag tänkte dela med mig av hur vi fixade till de här mackorna. DSC04000Ibland kan det ju vara gott att ha något till också så vi gjorde ugnsbakade tomater. Perfekt fredagsmat det här :)

Vill du läsa mer om vad oumph är för något så kika in på deras hemsida. Jag tycker det smakar lite som grillad kyckling, men det är gjort på sojadeg. Själva slutprodukten görs i Stora Levene inte så långt ifrån Lidköping, Västra Götaland.

Varma mackor med oumph och ugnsbakade tomater

  • bröd
  • tomatpuré
  • oumph, variant pulled
  • oregano
  • riven ost
  • hackad gul lök
  • hackad paprika

Tina oumphen i micron, bred tomatpuré på brödet. Toppa med lök och paprika, lägg på oumph. Strö över lite oregano och sen på med riven ost. Sätt in i 225 grader varm ugn tills osten är gyllenbrun.

Ugnsbakade tomater

  • tomater
  • olivolja
  • färsk eller torkad basilika
  • salt + peppar

Dela tomterna på mitten, lätt i en form, strö över olivolja, salt och peppar. Ställ in i den kalla ugnen och låt stå tills den når upp till 225 grader. Fortsätt tillaga på ett galler under mackorna under tiden de blir klara. Det tar ca 25 min om de är medelstora.

Vill man snabba på det lite så sätt in tomaterna i micron 2-3 min innan de får gå in i ugnen. Strö över basilika och låt kallna lite innan de äts. VARNING! Tomater kan bli sjukt varma så kolla noga innan du äter så du inte bränner dig i munnen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s