Grön pasta carbonara

DSC03455Häromdagen testade vi ett nytt recept, en annan version av pasta carbonara..DSC03457Det kanske mer egentligen liknar pesto, men pastasås i vilket fall. Vi hade glutenfria pastaskruvar, men spagetti eller tagliatelle är nog egentligen den bästa sorten till. DSC03461..äggen vi hade var hur färska som helst och ifrån höns som trivs som fiskar i vattnet. DSC03463Såhär såg rätten ut som färdig. Receptet är lite improviserat, men jag gjorde ungefär såhär..

Grön pasta carbonara

  • 150g frysta ärter, låt dem koka upp och häll av vattnet
  • 3 msk flagad mandel
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 2 små ägg eller 1 stort
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1/2 citron, saften från
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesanost (eller liknande)
  • salt + peppar
  • bacon, delat i små bitar

Sätt på vatten för att koka pastan och koka sedan i vanlig ordning. Rosta mandeln i en het torr stekpanna.

Häll mandel i en mixer och mixa fint, häll i vitlök, citronsaft och basilika och mixa. Får du inte ihop det till en smet så häll i lite av yoghurten.

Häll sedan i ärter och parmesanost och mixa lite till, det ska inte vara helt slätt.

Stek på baconet och lägg på ett papper att rinna av.

Vispa ihop äggen med resten av yoghurten.

Häll i den färdigkokta pastan i stekpannan där du stekt baconet. Rör sedan i ärtpurén. Rör ihop, ta av från plattan och ha i ägget uppvispat med yoghurten till lagom konsistens.

Servera med baconet och kanske lite färsk hackad basilika.

Originalreceptet hittade jag i boken Jamies Supermat av Jamie Oliver. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s