Chiapudding

DSC0343199% av Sverige har väl redan testat chiapudding, men om du inte är en av dem. Eller om det kanske var ett tag sedan sist, så titta hit :)DSC03434Chiapudding förbereder du kvällen innan den ska ätas, jag tycker det passar bäst till frukost, men det är ju en smaksak.

Du kan ha nästan vad som helst som smaksättning, alltså vätska som du lägger fröna i. Mjölk, yoghurt, kokosmjölk, havremjölk, mixade bär, eller en blandning av någon av dem. Jag tycker någon typ av mjölk ev. blandat med juice eller bär är det godaste. DSC03433Denna gången hade jag mjölk och apelsinjuice och lite kanel. Ovanpå är det blåbär, torkade tranbär, lite honung och cashewnötter.

Jag brukar blanda i ett glas sen är det bara att toppa med yoghurt och valfri topping på morgonen.

Chiafrö håller magen i trim och smakar inte bara bra som en pudding utan är också fulla med nyttigheter. Såhär blandar du till en portion..

Chiapudding

  • 1 dl mjölk (kokosmjölk, havremjölk, sojamjölk, yoghurt, juice, mixade bär..)
  • 1,5 msk chiafrö
  • Valfri smaksättning som blandas direkt i t.ex. kanel, kardemumma, byt ut lite av mjölken mot juice eller bär, kokos, andra fröer.

Blanda ihop, rör om efter 30 min. Låt stå i 2 timmar eller över natten. Ät som det är eller med bär och t.ex. honung.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s