Tofubollar med cornflakes

DSC03343Diverse sorters bollar är smidigt att ha i frysen för lunchlådor eller för när man inte orkar laga något. De går snabbt att värma upp och så passar det med ris, pasta, quinoa, sallad eller vad man nu kan tänkas vilja ha till.

Jag har alltid tyckt att tofu varit lite skrämmande, haha! För det är så himla smaklöst om man inte sätter smakerna till. Men nu har jag allt ångrat mig.. Det blir härlig studs i bollarna som smakar lite ostigt, fast utan den ”fettiga” smaken. DSC03348Receptet till dessa hittade jag i senaste numret av VEGO, men justerade till lite så det blev som vi ville ;) Superbra tidning för övrigt, den kan verkligen rekommenderas!DSC03347I dessa bollarna är det också cornflakes, toppen tyckte jag för då fick vi en bra anledning att köpa flingor. Jag tycker cornflakes är himla gott, men det blir ändå aldrig att vi köper det. Men nog om flingorna..och till receptet.. på ett ungefär gjorde vi såhär..

Tofubollar med cornflakes

  • 1 paket tofu (250-300g)
  • 2 kokta potatisar (mindre, eller 1 stor)
  • 1 kokt morot (större)
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 2 msk maizena
  • 1 näve färsk basilika, hackad
  • 3 dl cornfakes
  • några droppar stark sås (t.ex. sriracha, eller sambal oelek)
  • salt (ca. 1/2 tsk) + lite svartpeppar

Krossa cornflaksen grovt, t.ex. i omgångar i en mortel eller i en mixer. Lägg potatisen och moroten i en större skål och mosa dem. Smula i tofun och blanda i de övriga ingredienserna. Låt stå en stund.

Forma till bollar med våta händer och lägg på en tallrik/skärbräda. Det kan verka omöjligt att få ihop bollar, men de håller ihop mycket bättre än vad man kan tro.

Hetta upp en stekpanna och stek bollarna gyllenbruna i olja eller smör. Servera med en god sås, kanske pesto, en creme fraiche smaksatt med något gott eller någon typ av salsa. Sallad och bröd tycker jag passar väldigt bra till.

PS. på bilden är bollarna ostekta. Just nu har vi en burk i frysen för veckans luncher :)

Spara

Annonser

4 thoughts on “Tofubollar med cornflakes

  1. bakbokmat juli 27, 2016 / 9:51 e m

    Jag är också lite skeptisk till tofu, men det här låter ju som en rolig grej att testa.

  2. Gittan augusti 24, 2016 / 8:20 f m

    Fryser du dem färdigstekta?

    • Alexandra Ljungberg augusti 24, 2016 / 6:00 e m

      Japp de srämmer :) va inte rädd för att krydda lite extra om du lagar dem då tofu inte smakar mycket i sig självt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s