Glutenfria pizzor

DSC03360Dessa små pizzor svänger man relativt enkelt ihop, av en deg fick vi fyra stycken. Så vi blev mätta och fick pizzor att lägga i frysen också :)DSC03362Degen är gjord på bland annat majsmjöl och bovetemjöl..DSC03364Den är lite kladdigare än vanligt, men håller fint ihop när de varit i ugnen. Använd mycket mjöl och kavla direkt på bakplåtspappret så går det lättare. Det kan också gå att trycka ut degen om man gör dem mindre.

Degen ska kavlas ganska tunt så den blir genomgräddad..Våra kanske inte blev perfekt runa, men däremot väldigt goda :)DSC03366Receptet på pizzorna hittade jag i boken Gott utan gluten. Jag ändrade om lite i receptet och det blev såhär..

Glutenfria pizzor

  • 25g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 50g rismjöl
  • 60g maizena
  • 40g  majsmjöl
  • 15g fiberhusk
  • 70g bovetemjöl
  • lite salt (sådär 1/2 tsk)

Rör ut jästen i vattnet, använd sedan en degblandare eller degkrokar på elvispen. Blanda i mjölet + salt i vätskan. Blanda runt och låt stå 5 min. Blanda i 1 minut eller så. Låt jäsa 1 timma i bunken med plast eller lock över.

Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 4 bitar och kavla ut till pizzor. Bred ut valfri tomatsås, lägg på pålägg och ost och baka av i ca 12-15 min per pizza.

På våra pizzor hade vi:

  • smaksatt tomatkross från Mutti
  • champinjoner
  • skinka
  • salami
  • ost
  • basilika
  • oliver
  • soltorkade tomater
  • skivad gul  lök
Annonser

One thought on “Glutenfria pizzor

  1. Ruth | HungryHeart.se augusti 3, 2016 / 5:46 e m

    Vilket bra recept! Det låter ju precis hur gott som helst. Sist jag bakade glutenfri pizza efter en kokbok blev den inte så bra, men nästa gång får jag prova ditt istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s