En helg med bärplockning

IMG_1666I helgen tog vi en tur ut i skogen, vet ni vad vi hittade där? Jo en hel massa bär. Inte bara blåbär utan också hjortron..

Vi fyllde burkarna vi hade..såklart tappade jag ut blåbär på vägen hem, men det var tur vi hade plockat så många. IMG_1658Här är vi ute i tassamarken och stövlar runt..IMG_1653Har ni sett så fina, jag hade aldrig sett så många hjortron förut..DSC03000Vi hade gått och letat efter Björnbjörn ute hela dagen, men den katten hade legat inne och göttat ner sig och varit knäpptyst. Så när vi kom tillbaka traskade han sömnigt fram och ut på trappan..DSC03004Jo man tackar, sen blev det fika i solen. En sorts Eton mess kan man nog säga..DSC02993Men sen bar det hemåt igen och så var det dags att rensa bären..DSC03006Jag styckfrös blåbären, för de är ju perfekta att ha på gröten eller yoghurten.DSC03014Hjortronen däremot fick bli sylt. Det blev två små burkar, men det blir mer än väl för oss för vi är inga direkta syltätare. Däremot lär det nog bli våfflor nästa helg, eller vad säger ni? :)

Grönsakerna vi sådde ute i krukor på uteplatsen förra veckan har redan grott som hejsan, så snart har vi nog rädisor. Det där att man måste så tidigt på våren behöver alltså inte stämma :) Nästa helg kanske det blir lite bilder på hur det växer. Eller så kan du ta en smygtitt här redan nu..

Annonser

3 thoughts on “En helg med bärplockning

 1. Asta juli 3, 2016 / 2:32 e m

  Måste också ut och leta blåbär. Behöver få ihop till en finsk blåbärskaka åtminstone. Det är ett måste varje sommar. Om du inte har väldigt blöta blåbär brukar de inte behöva styckfrysas. Frysa in i en påse som man plattar till och sedan brukar det vara lätt att få ut enstaka bär.

  • Alexandra Ljungberg juli 3, 2016 / 7:46 e m

   Å finsk blåbärskaka har jag aldrig hört om, men det låter spännande :) Vi hade haft bären i en burk och cyklat hem från tåget så visa hade mosats lite ;) Men annars är det ju som du säger, bara att frysa in dem direkt. Hoppas du får bär till kakan, det låter gott :)

   • Asta juli 3, 2016 / 8:28 e m

    Jag har ett recept på finsk blåbärskaka på min sida. Mammas recept. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s