Mellanmålskakor

DSC02804Dessa kakorna görs på två ingredienser, men man kan ha i lite kanel och mörk choklad om man skulle vilja. DSC02810Grunden är banan och havregryn, så inget krångel där. Detta blir alltså inga sockerspäckade cookies, men däremot snälla mellanmålskakor. Allra godast smakar de nybakade, ska de inte ätas direkt så lägg i frysen och ta ut när de ska ätas. Kom på nu jag hade i lite fröer också, ops! Som sagt man kan ha i lite vad man gillar :)

De funkar förresten fint att smula sönder kakorna över skivad kiwi, eller annan frukt,  och kvarg och sen strö på lite kanel. DSC02814Receptet på  kakorna kommer här..

Mellanmålskakor

  • 1 mogen banan
  • 2,5-3 dl havregryn
  • ev. lite malen kanel och lite hackad mörk choklad

Lägg banan och hälften av havregrynen i en skål, mixa ihop med stavmixer. Rör i resten av havregrynen. Klicka ut på en plåt och platta till med en sked. Gör dem gör dem gärna lite tunnare än på bilden.

Baka av i 175 grader i 15-20 min eller tills kanterna blir lite bruna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s