Torskgryta med kokosmjölk och ingefära

DSC02723Detta är en rätt som kanske inte platsar på snyggmatshyllan, men den är däremot urgod och går snabbt att göra. Här får du lunch/middag på bordet inom 30 min.

Glutenfritt, mjölkfritt, och även utan lök för den som inte äter det. DSC02730Jag använde kokosmjölk från Kung markatta som är utan tillsatser. Den smakar mer kokos än annan kokosmjölk och det passar ganska bra in här.

Torskgryta med ingefära och kokosmjölk (4 portioner)

  • 1 paket tinad torskfilé, delad i mindre bitar
  • 1 näve haricots verts
  • 1/2 mindre zucchini, delad i kvartar
  • 2 msk finhackad ingefära (finns fryst om man inte vill/hinner hacka)
  • 1/4 tsk malen koriander
  • 2 dl frusen bladspenat
  • knappt 1/2 paket frusen koriander (eller färsk)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tärning grönsaks eller fiskbuljong
  • lite salt
  • lite malen gurkmeja

Fräs ingefära + malen koriander i lite olja 1 min eller så. Tillsätt haricots vertsen och zucchinin och fräs lite till. Häll över kokosmjölken och låt koka ihop tillsammans med buljongtärningen. Red eventuellt av med lite maizena blandat med vatten om det blir för löst. Dutta i lite gurkmeja så du får fin färg.

Tillsätt koriander, spenat och torsk. Låt koka upp och låt sedan stå några minuter med lock på. Kolla att fisken är genomkokt.Smaka av med salt.

Servera med ris och kanske en sallad.

Annonser

One thought on “Torskgryta med kokosmjölk och ingefära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s