Bra mat för vardagar

DSC02712DSC02714Det är inte var dag efter jobbet och kanske träning också en känner för att ställa sig och laga middag. Men så vet man att man ändå mår bättre av att äta bra och gott såklart. Inte ta de snabba alternativen.. men faktiskt så finns det ju snabba alternativ som också kan vara bra. Som det här :) Storkoksvarianten kan man också kalla det ;)

För här behövs det inte så mycket hackade och fixade för det mesta sköter sig i ugnen. Så långsamt för kycklingen tar ca. 1 timma på sig att bli klar. Men under tiden kan man göra en massa annat.

I helgen lagade jag som sagt hel kyckling i ugn, att använda en stekpåse är värsta bra tipset. Man lägger i kycklingen och kryddar rejält med salt, peppar blandat med olivolja. Sen la jag på skivad citron och rejält med färska örter. Sen får de gå klart i ugnen.

Till hade vi ugnsrostad sötpotatis. Tärna potatisen och blanda med lite olivolja, salt, rosmarin, spiskummin och oregano. Lägg på en plåt och låt gå med de sista 30 min eller så i ugnen, tillsammans med kycklingen på varmluft. Att slänga på lite pumpakärnor de sista minuterna är himla gott.

Denna maten går finfint att frysa in och sen värma när det passar. Vi hade också senapsdressing till (blanda creme fraiche eller motsvarande med senap, dragon och lite salt och peppar). Blir det mindre roliga bitar kvar av kycklingen kan man alltid göra paj, pyttipanna, omelett eller vad man nu kan tänkas hitta på. Det går också toppen att göra en wrap av resterna och ha i lite extra sallad.

Vad brukar ni laga till vardags?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s