Två kokbokstips

img_1199Igår lyxade jag till det lite och köpte två kokböcker i bokhandeln, tänker man ibland får köpa där och inte bara på internet. För man vill ju att bokhandlarna ska vara kvar.

Det blev Jamie’s supermat och boken Gröna proteiner. Normalt sett är jag inget fan av Jamie Olivers böcker, men denna var verkligen toppen! Fräscha och färgglada rätter med hälsosam och (vad det verkar) smakrik mat. Inte en massa tråkiga och brunaktiga röror och sådär utan mer nytt och fräscht. Vi har inte lagat något ur den än, men det blir nog nu i veckan. Det var någon müsli jag ville testa, men också en nudelrätt och ett bröd.. och pannkakor.. mycket helt enkelt ;)

Gröna Proteiner är kanske inte lika spännande, men matnyttig. Där var ett recept på quinoabiffar jag supergärna vill testa, men också annan vardagsmat som man kan ta till när inspirationen och orken tryter. De mesta verkade vara ganska lättlagat och inte så många ingredienser verkar behövas.

Bullen hade Erik köpt på Bagaren och bonden och den var hur god som helst. I helgen blir det ramensoppa och curry för vår del som det ser ut nu.

Har ni någon maträtt ni planerar att laga till?

Annonser

2 thoughts on “Två kokbokstips

  1. hallbarahandlingar maj 23, 2016 / 10:21 f m

    ”Gröna proteiner” låter spännande. Tänkte på sådana när Livsmedelsverket presenterade nya tallriksmodellen förra veckan. Tyvärr är det fortfarande kött och fisk som hamnar först i proteindelen av modellen…. ”Gröna proteiner” kanske kan vara med och bidra till en förändring.

    • Alexandra Ljungberg maj 24, 2016 / 10:28 e m

      Å spännande det med nya tallriksmodellen har jag missat helt, får googla imorn helt enkelt :) synd det inte var mera grönt, men det känns ändå som fler och fler vågar vegetariskt. Det är super! Men vi kan bättre :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s