Veganska branmuffins

DSC01975DSC01977DSC01990DSC01991

Ibland fikar vi på Satori och där har de jättegoda bran muffins, så jag ville testa att göra några hemma. Vi hade inga ägg så därför passade jag på att göra veganska, varför inte liksom. Så här blev de..

De är goda med cream cheese eller som de är, gärna till en kopp te. Inga supersötsaker, men goda till mellanmål eller när man känner sig hungrig.

Jag hittade receptet på bloggen Home cooked vegan men justerade lite så det skulle funka med ingredienser man lätt kan hitta.

Veganska branmuffins

  • 1 dl russin (Russin är valfritt, men om du vill använda så häll på 1 dl kokande vatten över russinen, i en skål och låt stå tills smeten är klar)
  • 2,5 dl ”yoghurt”
  • 0,6 dl matolja
  • 1 dl farinsocker
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2,5 dl vetekli
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1/4 tsk kanel

Blanda ”yoghurt”, matolja, farinsocker och vetekli. Låt stå medan du gör resten.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver, kanel och potatismjöl.

Rör ihop allt och rör till sist i russinen (utan vatten). Tillsätt ev. lite ”mjölk” om smeten skulle bli allt för tjock. Den ska gå att klicka ut men den ska inte vara för rinnig (se bilden).

Grädda i 225 grader varm ugn i sådär 10 min eller till en sticka kommer ut torr. Ät dem varma eller frys så fort de kallnat. De blev faktiskt riktigt saftiga, vill du ha dem söta kan man tillsätta lite mer socker.

Annonser

2 thoughts on “Veganska branmuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s