Nybakade syltkakor + en banankaka

DSC01232DSC01236DSC01229DSC01251De här syltkakorna med björnbärssylt bakade jag i fredags. Halva i choklad och halva i vanilj.

Man delar degen på två och knådar in kakao i halva. Sen plattar man ut 2 rektanglar, lägger dem ovanpå varandra och rullar ut. Så får man en rulle som på bilden som går att skära i små kakor.

Tryck en grop med tummen och fyll med sylt. Vill man så kan man pensla med äggvita och strö på korsad mandel eller kokos.

Syltkakor med choklad och björnbär

  • 150g mjöl (+ ev lite till)
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 70g socker
  • 100g smör
  • 1 äggula (spara äggvitan i en skål)
  • Sylt eller marmelad av någon sort (jag hade björnbär)

Blanda socker + mjöl + bakpulver och smula sedan i smöret. Använd degkrokar om du vill. Blanda sedan i äggulan och forma till en deg. Tillsätt ev. lite mer mjöl om det behövs.

 

Grädda i 200 grader varm ugn i ca 8 min eller tills de blir lite lite gyllenbruna. De blir bruna ifrån undersidan så kolla under kakorna om du är osäker. Jag hade mina i ugnen några minuter för lite, så lite brunare än dessa bör de vara ;)DSC01249dsc01245Det blev också en banankaka. Som tur var hade de bruna bananer på Hemköp så de fick följa med hem. Ibland kan banankakor bli lite sådär degiga. Är det något du inte gillar så testa att göra en banankaka utan ägg. Då slipper man det problemet :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s