Veganska semlor

DSC01149DSC01150DSC01146

Se, vet ni! Jag har bakat veganska semlor. Därför kommer också här receptet som vi använde. Så de är helt mjölkfria och äggfria (för den som inte tål mjölk eller ägg). Jag har använt sojamjölk, men det går också bra med havremjölk. Jag fick ungefär 10-12 semlor av degen (ganska små).

Goda blev de också förresten ;)

Veganska semlor

  • 12,5 g jäst (1/4 paket)
  • 2,5 dl sojamjölk
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,75 dl strösocker
  • ca. 1/2 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1/4 tsk salt
  • ev. lite sojagrädde att pensla med.

Blanda ut jästen i sojamjölken, rör sedan i socker kardemumma och hälften av mjölet. Rör runt och ha sedan i oljan. Knåda med maskin ca 3 min. Ha sedan i saltet. Knåda lite till till en smidig deg.

Låt jäsa i bunken ca. 1 timma.

Ta upp degen på bakbordet och delar och rullar till bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under en handduk sådär 45 min. Eller till de blivit fluffiga. Det kan ta upp till en timma.

Pensla med sojagrädde om du vill och baka av i 225 grader varm ugn tills de är gyllenbruna.

Dela dem sedan, gröp ur lite ur mitten. Blanda mittenböset med mandelmassa för 12 semlor. Tillsätt lite sojagrädde och vispa eller mosa ihop. Fördela i semlorna och toppa med vispad vegetabilisk grädde av valfri sort. På med locket och pudra lite med florsocker. Klart!

Jag hittade receptet till semlorna på Vegoteket.se men tog lite mindre olja i degen än var det skulle vara. Skulle säga att detta receptet funkar fint till de flesta sorters bullar (kanelbullar osv.) så baka på :)

 

Annonser

2 thoughts on “Veganska semlor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s