En väldans god curry

DSC00976DSC00977Det där med att få till smakerna i Indisk mat tycker jag är lite klurigt. Man vill ju ha de där lagren av smaker och liksom inte den där platta smaken man får om det liksom är något som saknas.

Detta tycker jag är en god kompromiss, curryn kanske inte är gjord så som den ska göras på riktigt. Men i alla fall jag tycker smakerna sitter och så är det väldigt lätt att laga.

Man kan ha i kyckling eller göra den vegetarisk med mer grönsaker och kikärter. Grönsaker som passar i är också blomkål, frysta ärter (lägg då i i slutet) eller potatis. Eller så kanske man kan ha tofu eller linser i? Eller quorn/sojabitar?

Receptet kommer här..

Snabblagad Indisk curry

  • 3 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 1/4 röd chili, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackat
  • 1/2 gul lök, hackad
  • grönsaker (jag hade 1/2 zucchini och 1/2 större paprika) hackade i lagom bitar
  • kyckling 2 filéer skurna i tunna bitar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk currypulver
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 3-4dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl matyoghurt
  • ev. färsk eller fryst koriander
  1. Fräs grönsaker, lök och chili + ingefära.
  2. Lägg i kycklingen och fräs tills den fått fin färg.
  3. Häll på kryddorna och tomatpuré och stek lite till.
  4. Häll på grönsakerna
  5. Häll på vatten, buljongtärning och yoghurt och låt koka ihop tills kycklingen är klar.
  6. Servera med bröd eller ris.

Gör du denna vegetarisk blir det en god budgeträtt som passar bra att frysa och göra i större satser om man vill.

Annonser

2 thoughts on “En väldans god curry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s