Små cupcakes

IMG_2636Idag har vi testbakat lite cupcakes. De vi gjorde förra gången blev lite för fasta, dessa blev däremot nästan för fluffiga. När ska man bli nöjd? ;) Receptet på dessa cupcaksen och på frostingen hittade jag på Leilas hemsida, det är samma recept som finns i en av hennes kokböcker. IMG_2623På toppen gjorde jag cream cheese-frosting. Hälften smaksatt med citron, den andra med blåbär. IMG_2625Jag gröpte ur dem lite och hade i lite bärkompott, blåbär i de ena och hallon i de andra. Då blir det lite syrligt till det söta. När man gör såhär små är det lättast att koka till den i micron. Lägg lite bär och socker i en mindre skål och mosa lite. Sen är det bara att koka ihop i micron en minut eller två. Man skär ut en liten rundel mitten, häller i kompotten och lägger på den utskurna kakbiten igen.

Den blå cream cheese frostingen är smaksatt med blåbärspulver. Jag har också testat att göra kokt frosting. Då gör man som en vaniljsås och sen vispar man in smöret i när vaniljsåsen kallnat. Det blir jättefint, men lite för fett för min smak. Vill du göra kokt frosting (man gör dem på vanligt socker, mjöl, mjölk och smör) så hittar du receptet här på The Tough CookieIMG_2605Som du ser här så blir den väldans fin, själva frostingen som är kokt :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s