Klassiska chokladsnitt

IMG_2141Vad gör man när man ska fixa fika snabbt, för vår del blev det i alla fall dessa chokladsnitten. Receptet kommer ifrån Rutiga kokboken, men jag har halverat receptet. Man får väldans många kakor ändå ;)

Chokladsnitt

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100g smör eller margarin
  • 1 uppvispat ägg
  • 100g smör eller margarin

Lägg de torra ingredienserna i en skål. Blanda i smöret till en smulig massa (som smulpaj). Rör till sist i hälften av det uppvispade ägget. Blanda snabbt ihop till en deg, ta i lite vatten om det behövs.

Rulla ut till 3 fingertjocka längder. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till. Pensla med resten av ägget och strö över pärlsocker. Sätt in i 200 grader varm ugn och grädda ca 12 min.

Skär direkt i mindre bitar och låt kallna på plåten. IMG_2137Vill du att kakorna ska vara längre så gör 2 längder istället och platta ut dem så de blir bredare.

Annonser

One thought on “Klassiska chokladsnitt

  1. Carita Liljendahl augusti 24, 2015 / 6:01 e m

    Verkliga klassisker! Och så goda de ser ut!
    Har sällan ingredienser hemma och är inte så bra på att baka.
    Har inte tålamodet som behövs att mäta ingredienser rätt, blanda/röra tillräckligt mycket eller lite osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s