Hamburg på 2 dagar

IMG_1953Här kommer like bilder ifrån vår 2 dagars tur till Hamburg, som vanligt finns det massor av turistbussar och guidade turer, men vi brukar ta andra vägar.

När vi kom in i staden (summa summarum var det faktiskt ganska lätt att köra, men inte att hitta parkering) vid lunchtid var det kokhett. Så det blev en tur till Planten un Blumen, en park. Där såg vi de här jättecoola träden :) Och så blev det glass i skuggan för vi höll på att koka. Min favorit är körsbärsglass och denna var perfekt, hela bär i och det gillar vi. trädgården var verkligen jättefin, inget ogräs där inte. Jag gillade dammarna som hade små hoppstenar eller vad man ska kalla det i sig. Pictures1Vi hade inte så värst mycket planerat, men promenerade runt lite. Vi hade hoppats på att det skulle vara bättre shopping, men blev faktiskt lite besvikna (på just den punkten). I jämförelse med Berlin är Hamburg rätt annorlunda, inte bara för att staden är mindre men maten är också lite dyrare och det är en helt annan kultur liksom. Med risk för dra en för snäv jämförelse så skulle Malmö kunna vara Berlin och Hamburg Göteborg. Det kan ju också vara så att vi bara inte hittade just såna butiker vi ville kolla i, men det gjorde inte så mycket för det fanns ju så mycket annat att se.  IMG_1936Vi hittade väldigt goda bakade potatisar till lunch en av dagarna. Det får vi nog ta och göra om hemma. IMG_1969En av kvällarna tog vi tunnelbanan mot St Pauli och hittad ett tivoli och åkte upp i pariserhjulet. Det gick smärtfritt tills någon på motsatt sida hjulet skulle gå av och korgen stannade längst upp. Den gungade i vinden kan jag säga. Jag blundade haha! Erik också.IMG_1989Utsikten var annars hur fin som helst..Jag har fortfarande inte någon koll på vad det är för stenstaty som sticker upp där bland träden, men kanske någon vet?IMG_1983Man kan också se att hamnen är superstor. Jag är lättroad så bland det roligaste var när vi såg stora lastfartyg lasta av. De är ju så sjukt stora och det fanns verkligen kranar överallt längst med vattnet. IMG_1985Sen tog vi en tur i the warehouse district, typ ett område där husen ligger såhär precis vid kanalen. Jag blev lite fascinerad av byggnaden på översta bilden, den var liksom bubblig. Pictures2På kvällen åt vi på en Italiensk restaurang och jag lyckades beställa en rätt med mindre ost i, de fattade dock inte varför, haha! Så går det när man inte gillar ost allt för mycket. Tre saker som jag inte förstår är cykelkorgarna de har på pakethållaren, utan att spänna fast sakerna som ligger i. Jag hade varit livrädd att sakerna skulle skumpa ut, men antar man ser annorlunda på saken ;) Sen, varför ska all film och tv dubbas. Vi skrattade när vi såg New Girl på tv och de hade röster som inte alls passade. Sist men inte minst, det är både underhållande och hemskt när vanligt vatten är dyrare än vin, men men. IMG_1972Vi bodde precis bredvid vattnet vid An der Alster och ser ni vilken solnedgång. IMG_1999Sen blev vi faktiskt glada när åskan och regnet kom och man kunde andas igen. Pictures3Sen bar det allt iväg hemåt, men det var två toppendagar och jag kan rekommendera en tur till Hamburg om du inte redan varit där.

Annonser

5 thoughts on “Hamburg på 2 dagar

 1. ewa28 augusti 5, 2015 / 7:39 e m

  Har haft en pojkvän som bodde i Hamburg 😱😄

   • ewa28 augusti 5, 2015 / 8:03 e m

    Det var lääääääänge sedan – typ 30 år sedan 😱 = shit vad gammal man är 😄

 2. Carita Liljendahl augusti 8, 2015 / 1:56 e m

  Fina bilder! Tack för rundturen!
  Finns mycket att se och njuta av så att säga ”på nära håll” – ännu lite närmare för er som bor i Sverige (speciellt om man bor i Skåne) än det är för oss i Finland.
  Men resor ger ju SÅ många fina minnen!

  • Alexandra Bengtsson augusti 9, 2015 / 11:48 f m

   Varsågod ;) Ja visst gör det , man behöver inte åka runt halva jorden för att komma bort eller se något man inte sett innan. Jag har faktiskt aldrig varit i Finland, inte i norra delen av Sverige heller. Det fundera jag på att göra något åt :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s