Att svänga ihop en rulltårta

IMG_1417Vad tycker du bäst om att ha i rulltårtan? Jordgubbssylt eller kanske hallon? Vi tog blåbärssylt, men nu med alla färska bär så är det ju hu gott som helst att till exempel ha i färska jordgubbar.

Jag såg i en receptbroschryr från Arla att man kan ha kvarg i som fyllning, här hittade jag ett recept på chokladrulltårta med vaniljfyllning (med vaniljkvarg). Jag är inget stort fan av smörkräm, så då borde ju kvarg vara ett mycket bättre alternativ.

Oavsett så kan jag tipsa om att strö flagad mandel ovanpå smeten innan gräddning, det blir supergott. Recept på rulltårta hittar du här, typ en klassisk rulltårta. Rulltårta går snabbt att göra, bara att svänga ihop.

Annonser

4 thoughts on “Att svänga ihop en rulltårta

  1. hallbarahandlingar juli 9, 2015 / 10:00 f m

    Drottningsylt eller en rårörd blandning av blåbär och hallon är en höjdare! Kvarg låter spännande, det måste jag testa 😀

  2. Carita Liljendahl juli 9, 2015 / 4:54 e m

    En smörkräm och choklad… :-)
    Försökte en gång ”svänga ihop en rulltårta” men den bara sprack och fyllningen rann ut… gick att äta dock, men var inte någon vacker syn :-D

    • Alexandra Bengtsson juli 9, 2015 / 5:59 e m

      Å det händer så himla lätt med drömrulltårta :( tur det finns köpe om man gillat det mycket ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s