Sypeppen, det blev en hoodie

IMG_1292För en månad sen eller så hittade jag till bloggen Fredrika på vinden, där finns en massa inspiration och fina grejer. Hon arrangerar också en sypepp, där man kan delta med grejer man sytt och så sammanställer hon det till ett inlägg. Det är ju alltid intressant att se vad andra sytt så jag tänkte vara med denna gången i Sypeppen #39.

Jag sydde en hoodie i grått tyg, det fanns inga dragkedjor i grått så jag tog en turkos istället och valde turkosa snören med. Mönstret på tröjan heter Grace och kommer ifrån boken Sy! av Jenny Hellström. Det vet ett mönster till en tröja, men jag klippte upp framtill och satte i en dragkedja. Att sy i dragkedja i stretchigt tyg var supersvårt, efter andra försöket sprätte jag upp och tråcklade fast den för hand. Då gick det bra att sen sy fast med symaskinen.

Jag är ganska nöjd, men ska jag sy en till någon gång ska jag göra halsringningen lite högre och sen sy på band på sömmarna från insidan. Fast det är ju lite småsaker ;)

IMG_1310Här är förresten en bild på symaskinerna jag använder. Båda Singer, ett märke som hade bättre rykte förr än idag, men jag är nöjd med båda. Overlocken köpte jag på rea för några veckor sedan, sjukt smidigt att slippa zigzaga och klippa sömmarna, helt klart värt 2000kr. Den vanliga symaskinen är ifrån 70-talet, väger ton, men syr väldigt bra. Synd att göra sig av med något som funkar. Originalhandböckerna finns kvar vilket är lite roligt.

IMG_1302Jag sydde också denna klänningen, men jag tyckte den blev lite mjäkig och intetsägande. Själva passformen är bra, men tyget kanske inte är så roligt. Jag får väl komma på ett bra sätt att piffa till den kanske. Eller ha nån sjal till.

Annonser

4 thoughts on “Sypeppen, det blev en hoodie

  1. Sabina juni 7, 2015 / 8:42 e m

    Båda blev ju jättefina! Klänningen var faktiskt min favorit för även om tyget inte är det galnaste därute så ser den väldigt välgjord ut :)

  2. Alicia juni 17, 2015 / 11:25 f m

    Vad skicklig du är! Väldigt välsydda plagg må jag säga, det ser proffsigt ut :) Fint att du valde en turkosgrön kontrastfärg till tröjan!
    Vad gäller klänningen är den väl perfekt att brodera lite detaljer på? Nåt enormt på ryggen eller bara lite blommor kring urringningen eller kjolfållen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s