Små, små hamburgare

IMG_1183Ibland är litet bättre än stort, till exempel när det kommer till hamburgare. Vi köpte små hamburgerbröd ifrån Pågen och fixade ugnsrostade morötter med rosmarin på som tillbehör. Dela bara morötterna, lägg dem på bakplåtspapper i en större ugnsform, ringla över lite olivolja, strö över rosmarin och lite salt. Rosta i ugnen på 225 grader tills de är nästan genommjuka (sådär 25 min, beroende på storlek). Det ska vara lite crunch kvar.

Det finns ju köpesås, men jag gillar hemmagjord bättre. Hemmagjord hamburgerdressing: Jag brukar blanda creme fraice med dijonsenap, lite vitlök, dragon och pyttelite honung. Salta och peppra efter smak.

Denna gången gjorde vi på köttfärs, men vill man köra vegetariskt/veganskt så funkar det ju utmärkt med bönburgare. Blandar man i ca 1/2 dl havregryn, + 1/2 mak matolja + valfri vätska (t.ex. valfri mjölk eller vatten) kan man göra dem veganska.

Tummen upp för små hamburgare helt enkelt. Kan ju vara en rolig grej att göra två olika sorter att bjuda på.

IMG_1184I helgen köpte jag också denna minikaffekoppen från Søstrerne Grene, en liten hamsterkopp :)De har verkligen mycket grej man verkligen inte behöver.  I skålen är det hallon och lakritsglass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s