Mjölkfria biscotti

IMG_0772Lätt som en plätt, är det att göra dessa biscotti(na). Lätt som en plätt är också temat på Månadens sötsak på Söta saker och detta är mitt bidrag. De är lätta att göra, det är svårt att det går galet, de är goda, passar till både te, kaffe och saft och håller sig länge i en tät burk.

Mjölkfria biscotti

  • 50-75g sötmandel
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Lite citronessens (finns bredvid karamellfärgen i mataffären) alt. rivet citronskal
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör i citronen
  3. Rör i mjöl blandat med bakpulver
  4. Forma till 2 längder på en plåt
  5. Baka tills de är gyllenbruna.
  6. Skär i mindre bitar. Sätt tillbaka in i ugnen ca 10 min och låt dem svalna i ugnen.

IMG_0751Byt ut en del av vetemjölet mot kakao om du vill ha chokladvarianter. Kan smaksättas med kanel eller nymortlad kardemumma. Degen ska vara lite kladdigt, men tillsätt mer mjöl om det behövs när du formar längderna.

Dessa biscottina blir lite skorpaktiga, vill du ha biscotti som är mer åt kakhållet (typ mer mörkaka över de hela) så testa dem som innehåller smör, receptet hittar du här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s