Snart är det våffeldagen

IMG_9411Närmare bestämt den 25 mars är det våffeldagen. I höstas måste det varit som vi köpte ett våffeljärn och ska jag ärligt säga har vi inte använt det så många gånger. Men nu blir det dags igen. Förra året på våffeldagen var vi över halva Malmö för att hitta våfflor, nu kan äta våfflor på våffeldagen hemma, när den nu väl kommer..och ta en promenad efteråt istället..;)

Jag gillar faktiskt dem som har ägg i sig mer är frasvåfflor, men testade att göra 2 frasvåfflor med chokladsmak också. Här är ett recept på ”äggvåfflor”.

Våfflor

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk (helst 3%, alt ta lättmjölk och byt ut lite mot grädde)
  • 2 msk smör, smält
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Blanda ihop mjölk och ägg, vispa i mjöl blandat med bakpulver. Rör sist i det smälta smöret. Lt gärna svälla 30 min eller mer. Grädda i varmt våffeljärn, smöra första laggen sen ska det inte behövas (om man har tur ;) ).

IMG_9417Till våfflorna hade vi rödavinbärssylt, vilket faktiskt passade riktigt bra. Sylten var lite syrlig till det söta. Vi brukar inte äta sylt eller ha det hemma, men däremot brukar vi ha bär i frysen. Så jag kokade röda vinbär med pyttelite vatten och lite socker tills det tjockade något. Det tjocknar alltid mer när sylten sen kallnar. Häll på en liten burk och ät inom en vecka eller två så är sylten fortfarande god.

IMG_9406

Annonser

2 thoughts on “Snart är det våffeldagen

  1. sockervisp mars 24, 2015 / 12:52 e m

    Vad gott det ser ut! Jag åt våfflor två gånger i söndags minsann ☺ ena gången frasvåfflor med jäst och andra gången med ägg och bakpulver. Båda var himla goda faktiskt ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s