Små hönshus

IMG_0555Lite påskpyssel, Till jul gör man ju pepparkakshus så till påsk kan det väl bli hönshus istället :D Jag blev lite inspirerad av de små ”hönshusen” i ett tidigare inlägg och ville göra egna, men tji va svårt det var. Jag trodde det skulle funka som men pepparkakshus, men kexen är mycket tyngre så de glider iväg från kristyren. Men roligt var det i alla fall haha! På Coop Värnhem i Malmö hittade jag något spännande när jag köpte kexen, jättestora (30x40cm) rån, såna som fyllda wafers är gjorda av. Kan hända vi måste köpa såna nån gång och för att fixa ihop något med.

IMG_0547

Men skam den som ger sig, det blev några lutande hus. Kristyren gör du genom att vispa äggvita och florsocker tills det blir vit och lite fluffigt. Rör först i florsocker tills det blir tjockt och vispa sedan med elvisp, ta i pyttelite citronsaft eller ättika om du har.

IMG_0559Marshmallows-kyckling (peeps) i det ena huset och chokladägg i det andra. Själva boet är gjort av färgat papper. Vik som man gör med smällkarameller och klipp i riktigt tunna remsor. Veckla ut dem och skrynkla sedan ihop dem till ett bo.
IMG_0540Det roliga var att alla kexen i paketet var trasiga. De ser hela ut på bilden, men det första man tog i dem så föll de sönder i två bitar. Så steg ett var att klistra ihop dem med kristyr ;)

Annonser

5 reaktioner på ”Små hönshus

  1. Paula mars 22, 2015 / 5:10 e m

    Gud så söta, och vilken rolig idé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s