Earl Grey Cupcakes med citronfrosting

IMG_0522Te i muffins,kan man ha det..? Japp det kan man :) Jag är ingen big fan av svart te, men däremot av grönt. Jag hittade inget recept med just grönt te i, så vi fick helt enkelt prova ;) Tanken på att ha teblad i muffinsen lät heller inte så roligt så tepåsarna fick dra ett tag i mjölken som sen skulle i. Det funkar såklart med vart te också om du har det hemma.

På toppen är det citronfrosting, vi hade ingen cream cheese hemma så det fick bli kvarg, men det verkar funka precis lika bra.

Earl Grey Cupcakes med citronfrosting

  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker, knappt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 tepåsar med Earl grey-te (grönt eller svart te)

Värm på mjölken, men den ska inte koka. Lägg i tepåsarna att dra tills mjölken är kall. Pressa ut tepåsarna i mjölken så smaken kommer ur.  Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör och mjölk. Sikta i mjöl och bakpulver och rör ihop. Baka i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna och en sticka kommer ut torr. Frosting: 30 g smör,vispas krämigt. Tillsätt ca 2 dl florsocker och några droppar citronessens. Vispa ihop och ha sedan i ca 2 msk kvarg eller naturell cream cheese. Tillsätt mer florsocker till lagom konsistens om det behövs. Frostingen blir lite lösare. Spritsa på muffinsen när de är helt kalla.

IMG_0498

Jag valde att göra cupcakesen direkt i smord plåt utan formar, men formar är mycket smidigare om man inte vill diska ;) Jag gjorde några marsipanblommor också att ha på toppen, man kan smaksätta marsipan/mandelmassa med t.ex. citronessens eller rivet skal av apelsin etc. man får bara ta lite florsocker när man knådar in smaken så att mandelmassan/marsipanen blir fast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s