Bilder ifrån Göteborg

IMG_0115I helgen tog vi en mini-trip till Göteborg för att det var roligt..Vi köpte göteborgskortet som verkligen kan rekommenderas, då ingår inträde på museum och man kan åka gratis i kollektivtrafiken. Så vi tog tåget till Göteborg och började dagen på Maritiman, ett (typ) museum där man får gå in i militärfartyg. Hur roligt som helst, jag vet inte varför jag är så fascinerad av ubåtar. Man får verkligen klämma in sig för att komma runt i u-båten.

IMG_0130

IMG_0150Till lunch åt vi på Beijing8 som serverar dumplings och liknande rätter. Supergott var det. Vi åt en lunchbox, man fick välja ris eller nudlar till och så ingick det te. Spana in de snygga kopparna, såna rosa lock borde kaffeställen ha också. Restaurangen rekommenderas verkligen.

IMG_0165 IMG_0157Sen blev det Universeum för att titta på fisk och andra djur. Jisses vilka stora fiskar det finns. Vi tajmade det perfekt med alla barnfamiljer som skulle dit samtidigt, men vi höjde i alla fall medelåldern ;)

IMG_0187Innan har vi bott mitt i centrum, men nu testade vi Radisson Blu Riverside som ligger vid Lindholmen. De skulle ha spa på översta våningen så vi köpte ett sånt paket. Det var helt okej, men jag skulle nog ändå inte rekommendera det. Spat var 2 bubbelpooler (som kanppt bubblade), en bastu och en utomhus hot tub. Det var galet fullt, men samtidigt så är det ett hotell och inget spa så vi hade lite överseende. När vi satt i utomhuspoolen kom två killar i kanske 9-års åldern och hoppade i. Sen frågade den ene den andre om de inte skulle rulla sig i det kalla. Så de sprang upp ur poolen och rullade runt på trädäcket som var fullt med bös och smuts. Sen hoppade de i igen, hahaha! Finns det ingen is så får man väl ta vad som finns ;) Men hotellet var i alla fall rent och fräscht och frukosten var super. Bussar stannar precis utanför och det ligger i ett tyst område.

IMG_0196Idag gick vi en runda på Stadsmuseet som faktiskt är värt ett besök, det kändes uppdaterat och så var det lagom stort. De hade en utställning om barnhem som jag tyckte va spännande och Erik gillade den som handlade om staden från ovan (foto uppifrån).

IMG_0176

Vi hann också med att ta en fika på Condeco som också snart öppnar i Malmö. Helt okej fika, fast det smakade väldigt likt Espresso House, haha! Det låg även ungefär i samma prisklass, skillnaden var att det man kunde äta inte såg så färdigförpackat ut och att det är mer ekologiskt/fair trade. Helt okej helt enkelt.

IMG_0152

Solen hann också skina och så hade vi supertrevligt :)

Annonser

One thought on “Bilder ifrån Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s