Lemon poppy seed muffins

IMG_0473Igår kväll bakade jag några citronmuffins med vallmofrö i (lemon poppy seed muffins) Det mesta som är alldeles nybakat är ju gott, men dessa var verkligen sååå goda. De blev sådär lätta, fluffiga och saftiga på en gång.

En gång för väldans längesedan blev jag bjuden på vallmokaka och det var ingen höjdare när det var allt för mycket frö, men lagom mycket ger lite crunch och god smak :)

IMG_0468

Receptet ger 6 lagom stora muffins. Sätt gärna formarna i muffinsplåt så får de finare form, eller använd dubbla formar.

Lemon poppy seed muffins

  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker, knappt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl filmjölk (mjölk funkar också)
  • 3/4 msk blåa/mörka vallmofrö
  • lite citronessens eller rivet skal från 1/4 citron

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör,citronessens och filmjölk. Sikta i mjöl och bakpulver och rör ihop. Rör till sist i fröna och häll sedan i formar. Baka i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna och en sticka kommer ut torr. Gör eventuellt lite glasyr av florsocker och vatten och häll på medan de fortfarande är lite varma, toppa med lite vallmofrö.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s