En massa hembakat bröd

Desktop21

Ååååå jag har brödrecept-torka. Det finns ju så många recept och ibland önskar jag det bara damp ner ett bra recept när man som bäst behövde det. Ett recept som ger sådär fluffigt bröd som inte är allt för svårt att baka. Jag kan förstå att vissa bröd tar tid att jäsa, fixa och baka..men ibland känns det lite för mycket när det ska göras, fördeg på fördeg på knådning, vändning och till sist utbakning.

Därför är jag nu på jakt efter ett smidigt brödrecept att ta till när det behövs :) Har du ett sånt recept på lut så dela mer än gärna med dig.

Sen beror det ju kanske inte bara på receptet utan också på mjölet och på själva bakningsprocessen i sig. Surdeg är ju alltid bra att ha hemma, så jag tänkte starta en idag så är den klar om några dagar. Sen blir det att kolla igenom receptböcker för lite inspiration.

Let the baking begin!

PS. klicka på kategorin ”brödigt” i kanten till vänster så hittar du en massa recept som vi testat.

Annonser

6 thoughts on “En massa hembakat bröd

 1. ewa28 februari 17, 2015 / 11:50 f m

  Kalljästa bullar är melodin hemma hos oss. Super lött att blanda ihop och sedan stannar degen i kylen över natten eller över dagen. Sååå gott! Tänker att man borde kunna göra detta med bröd också. Blir sugdegskänsa på det utan att man måste hålla på i dagar!

  • Alexandra Bengtsson februari 17, 2015 / 12:52 e m

   Ja de brukar vi göra ibland med :) Ibland blir min deg bara så kompakt, men det kanske är övning som gäller ;) Brukar du knåda degen eller gör du den så lös att den bara rörs ihop snabbt?

   • ewa28 februari 17, 2015 / 3:19 e m

    Den ska inte knådas utan vara röras ihop så den fortfarande är kladdig

 2. livsglimtar februari 19, 2015 / 12:35 f m

  Jag har ett basrecept som jag slänger ihop snabbt, sen får det jäsa länge när jag bakar det, men det går nog lika bra att jäsa den kortare normala tiden.

  1 paket jäst smula ner i bakbunken. Ljumma 5dl vatten 37 grader och häll över jästen så den löses upp. 1dl rapsolja. 5 dl grovt mjöl av det du har hemma, grovt råg/graham/dinkel eller 4 sädesslag som numera även har surdeg i sig, finns både mörk och ljust mjöl, blanda ner i hushållsmaskinen och 1 msk salt. 7-8 dl vetemjöl special, blanda tills degen är klar att jäsa.
  Baka ut till två limpor, jag kör med avlånga formar smorda med rapsolja, låt dem jäsa upp igen. 200 grader 30 minuter på falsen längst ner.

  Jag brukar variera brödet med vete/råg eller fyrkornskross. Tar 1 dl och häll kokande vatten över och låter det stå ett tag, häll det i sil och skölj i kallt vatten så att det inte blir för varmt för degen, slå bort vattnet ordentligt ur silen.
  Eller klipp aprikoser i bitar, eller russin, hacka nötter, katrinplommon det är en smaksak vad och om man har i något. Det går också bra att bara ha Vetemjöl special om man vill ha ett vitt bröd. Lycka Till hoppas du gillar brödet.

  • Alexandra Bengtsson februari 19, 2015 / 9:14 e m

   Å tack för receptet! Testade att göra en halv sats och gjorde frallor. Tog vetemjöl special och fint rågmjöl, hade i riven morot och pumpakärnor..och svarta vallmofrö på toppen :) Blev väldigt gott och lyckat. Nu har vi i frysen för helgen :)

   • livsglimtar februari 20, 2015 / 12:56 f m

    Så roligt att du kastade ner lite extra och att det blev bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s