Ugnspannkaka med grönsaker

IMG_0371Det här ser ut som vilken gratäng som helst, fast det är det inte. För det är en superenkel ugnspannkaka med potatis, morötter, purjolök och majs i. Det blir helt enkelt lite mer matigt och vill man så kan man alltid ha i lite bacon också. Funkar utmärkt att frysa och sen ta med som lunchlåda. Detta receptet ger ungefär 3 portioner, eller kanske 2 större. Det passar förresten med andra grönsaker också såklart, som broccoli, stekta champinjoner eller paprika.

Ugnspannkaka med grönsaker

  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl (eller annan typ av mjöl som du föredrar)
  • lite salt
  • 1 morot, grovt riven
  • 1 potatis,grovt riven
  • 4 cm purjolök, hackad
  • 1 dl majs
  • lite riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop pannkakssmeten, Smörj en form och lägg i grönsakerna, häll över smeten. Strö över lite riven ost och sätt in i ugnen ca. 30 min. Servera med till exempel lingonsylt, eller kanske keso..och sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s