Fejkfudge

IMG_0008Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till. Inte världshistoriens nyttigaste grej precis, men däremot gott. De fick namnet fejkfudge då de är veganska, de mesta julgodis innehåller ju annars grädde och smör.

IMG_0002Fejkfudge

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 0,6 dl vatten
  • 50 g kokosfett (av något slag, dock ”stelnat”)
  • 3 dl strösocker (knappt)

Blanda vatten kokosfett och strösocker i en mindre kastrull och värm på tills allt är smält, det ska inte koka. Sikta samman de övriga ingredienserna i en bunke. Häll sedan i den varma blandningen och rör snabbt ihop till en ”deg”. Konsistensen kan variera något men den ska vara knappt hällbar. Häll ut mitt på ett bakplåtspapper, vänta något och forma sen till en fyrkant med hjälp av papprets kanter (vik pappret över och platta till). När massan kallnat något, ställ in den i kylen och låt kallna helt, skär i kuber och förvara i burk i kylen. Ska de inte ätas ganska snart är det bättre att frysa dem. Man kan smaksätta med kaffe, apelsin, hackade non stop, eller vad du själv tycker passar.

Annonser

4 thoughts on “Fejkfudge

  1. Elina december 22, 2014 / 9:17 f m

    Åh, måste prova detta recept. Jag är för enkla recept. Kokade själv kola igår – i micron! Vet inte om jag kan få tag i kokosfett dock, men kanske man kan fuska lite och använda margarin eller nåt annat fett? Ska undersöka saken. God jul!

    • Alexandra Bengtsson december 22, 2014 / 9:42 f m

      Roligt! :) har aldrig testat men ska funka med margarin också.:) God jul 🎄

  2. Gittan december 22, 2014 / 8:18 e m

    Vad gott det ser ut! Tror du man kan byta vetemjöl mot bovetemjöl eller glutenfri mjölmix, kanske? Ha en fridefull julhelg!

    • Alexandra Bengtsson december 22, 2014 / 8:33 e m

      Hmm.. Bovetemjöl har ju ganska mycket smak, så kanske mjölmix är bättre isåfall, eller kanske mandelmjöl? Klurigt, provar du får du gärna berätta hur det går :) tänker man kan tillsätta mjölet sist och justera hur mycket som behövs :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s