Nu har vi lagat pumpa

IMG_9963För ett tag sedan var det ju en tävling här på bloggen. Vinnaren blev Amanda från Lidköping som deltagit med detta receptet på pasta med rostad pumpa. Grattis till vinnaren som fick ett godispaket hem på posten :)

Det var första gången vi testade pumpa, både att äta och att laga. Det var lite klurigt att skära bort skalet, men annars var det enkelt. Jag skivade i 1 vitlöksklyfta bland pumpatärningarna, innan de åkte in i ugnen. Det blev helt godkänt, men jag tror vi var lite ovana vid den lite söta smaken. Spännande var det i alla fall att testa något nytt! Den kan nog bli soppa som lagas av resten på pumpan.

IMG_9959En väldigt enkel rätt att laga, jag kan tänka man kan göra precis samma sak med zucchini eller aubergine. Här kommer receptet, kopierat rakt av:

Pasta med rostad pumpa

  • Butternutpumpa
  • Bladspenat
  • Valnötter
  • Pumpafrön
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Rosmarin
  • Fetaost
  • Pasta

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär pumpan i kuber och skrapa ur fibertrådarna och fröna. Lägg pumpan på en plåt och krydda med salt, peppar, rosmarin, pumpafrön och slutligen olivolja och ugnsrosta i ca. 30 min tills pumpan känns mjuk. Koka pastan enligt anvisningarna. Häll av pasta vattnet och ta ut pumpan. Ta fram ett fint uppläggningsfat och lägg upp pastan, den ugnsrostade pumpan och fröna. Dekorerar med hackade valnötter, bladspenat och fetaost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s