Snabb bananglass

IMG_9795

Jepp, nu har vi testat det också, det där med banan glass. Jag ska säga att jag blev positivt överraskad för konsistensen blir väldigt glassig. Vi hade i kakao för att det skulle bli ”chokladglass”. Att göra glass såhär funkar utmärkt om du har bananer som börjar bli lite tråkiga, bara skiva ner dem och frys in så kan du ta fram när det passar.

Bananglass med choklad

  • 2 bananer, skivade och frysta.
  • 1 msk kakao
  • 2 bitar mörk choklad, hackad
  • ca. 1 dl mjölk (eller valfritt alternativ till mjölk)

I en mixer, eller med mixerstav, mixa bananer med mjölk. Börja med lite mjölk och tillsätt mer, mixa sedan i kakao. Rör i den hackade chokladen och servera direkt. Det kan vara lite klurigt att mixa frusna grejer om mixern inte är tillräckligt stark, skiva i så fall bananen tunnare.

Det smälter väldigt fort, som du kan ser på bilden, men vill du så ställ in allt i frysen 30 min och rör om efter 15 min så får du en bättre konsistens.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s