Auberginepizzor i miniformat

IMG_9497De här små pizzorna är supergoda! :) Istället för brödbotten är de bakade på skivor av aubergine. Så se till att köpa en aubergin som är lite större, då får du lite större ”pizzor”. Jag skar auberginen i lite för tunna skivor, de krymper liksom i ugnen, så skär i 2cm bitar så håller de ihop bättre.

IMG_9486Man kan väl säga att detta är glutenfria pizzor utan några konstigheter. Om du gör pizzor på 1 aubergine räcker det till 3 portioner ungefär då vissa bitar blir väldigt små och är svåra att använda. De kan man däremot göra en gryta på eller lägga i en paj eller lasange.

Aubergienpizzor

  • 1 större aubergine
  • Pålägg, jag hade fint tärnad broccoli, campinjoner och lök. Man kan såklart ha skinka, salami eller något annat.
  • Tomatsås (jag mixade krossade tomater med vitlök, basilika, lite salt + peppar)
  • Riven ost

Skär auberginen i 1,5-2cm tjocka skivor. Salta och lägg åt sidan 30 min. Skölj av dem och torka med hushållspapper. Pensla med matolja och sätt in i 225 grader varm ugn tills de blir lite gyllenbruna. Lägg sedan på tomatsåsen, påläggen samt osten. Sätt in i ugnen och baka tills osten blivit gyllenbrun, strö över lite färsk finhackad basilika. Är tillsammans med en sallad :)

(Ps. man saltar skivorna för att dra ur vätskan så de inte blir så blöta sen när de åker in i ugnen)

Annonser

7 thoughts on “Auberginepizzor i miniformat

  1. ewa28 september 30, 2014 / 6:29 e m

    Vilken bra ide! Passar min detox minus osten 😊 tack

    • Alexandra Bengtsson oktober 1, 2014 / 8:51 f m

      Ja just det :) De kan nog vara goda utan osten på, kanske man kan ha valnötter eller något istället? Eller vegansk fetaost (borde ju inte vara mejeriprodukter i den ;) )

      • ewa28 oktober 1, 2014 / 11:10 f m

        Många av de som inte äter mejeri äter get och fårost så det funkar ju 😊

  2. Sarah Jaxell oktober 1, 2014 / 6:21 e m

    Å vad söta!! Måste prova.

    • Alexandra Bengtsson oktober 2, 2014 / 8:11 f m

      Ja visst var de :) De blev bäst nygjora, men fungerade att frysa och ta med till jobbet också :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s