Filodegsrullar med linser och fetaost

IMG_9400Jag fick tipset att göra vegetariska kåldolmar, men fick idén att istället för kål använda filodeg. Inuti är det ris,linser, fetaost och vitkål. De blev faktiskt riktigt goda, men man behöver någon typ av sås till. Jag gjorde en snabb grönsaksgryta på de grönsaker + svamp vi hade hemma, kryddade med koriander, spiskummin och sambal oelek och kokade samman med krossade tomater. Filodegen hittade jag färsk i kyldisken, men det ska även finnas fryst som tydligen är lite tjockare. Man penslar oftast med smör, jag tog vatten och penslade lite smör på toppen för att de skulle bli lite brunare i ugnen.

Filodegsrullar med linser och fetaost

  • 1,5 dl kokt ris (jag tog råris)
  • 1,5 dl kokta röda linser
  • 2,5 dl fint strimlad vitkål
  • 75 g fetaost (1/2 paket) smulad
  • timjan
  • salt + svartpeppar
  • filodeg
  • lite smält smör
  • sesamfrö

Stek vitkålen tillsammans med timjan i en stekpanna tills den blir lite mjuk. Blanda med ris, fetaost och linser. Salta och peppar. Ta fram filodegen, en pensel och ett glas med vatten. Vik pappret på mitten, pensla kanterna med vatten och rulla ihop som på bilden. Lägg med skarven neråt på plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och strö över lite sesamfrö. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de är gyllenbruna.

IMG_9397Det blev sådär 10 rullar, vi åt några och resten åkte in i frysen för lunchlådor framöver.

Annonser

One thought on “Filodegsrullar med linser och fetaost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s