Bakade persikor med mandel

IMG_8167En av de enklaste och godaste efterrätter vi ätit, skulle jag nästan våga säga. Bakade persikor med vaniljkesella till.. nästan så det borde klassas som en nyttigare efterrätt också, vilket inte är dåligt, eller hur? Persikorna får en helt annan smak när de varit i ugnen och de är så långt ifrån burkpersikor man kan komma :)

IMG_8192Bakade persikor med mandel

  • Mogna persikor
  • Hackad mandel
  • Lite flytande honung

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandel (för 4 halvor tog jag ungefär 1/2 dl mandel), tillsätt lite flytande honung (jag tog 1 tsk) och rör så att det blandas. Halvera persikorna och ta ur kärnan. Fyll gropen med lite mandel och baka i ugnen ca 15 min eller tills de är genommjuka. Man behöver inte smörja formen. Servera med glass eller vaniljkesella när de fortfarande är varma.

Annonser

2 thoughts on “Bakade persikor med mandel

  1. Jenny juni 9, 2014 / 1:09 e m

    Mm låter supergott! Ska vi definitivt testa, tack fina du för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s