Nypysslat: mobilfodral, kuddar och kortfodral

wpid-img_20140501_193312.jpgNu har symaskinen varit framme ska jag säga. Först blev det en tur till Stoff och stil vid Svågertorp och sen blev det att klippa och sy. Det finns fortfarande lite tyg över som nog ska bli ett förkläde och ett par grytlappar. De här pysseltipsen är saker som går snabbt att göra och som man kan ha användning för, med lite snygga färger på tygerna blir det finfint.

Idag fixade jag ihop det här kortfodralet som passar till busskort, kundkort eller nån annan sorts kort. Jag tycker de där plastfickorna man får till busskorten är lite o-roliga.. så det blev ett egengjort fodral istället. Lite klurigt, men ganska lätt trots allt. Instruktioner kortfodral: Tyget till fodralet klipptes i storleken 16×10 cm. Vidare instruktioner hittar du här. Vill du ha många kort i ökar du storleken till 16×11 cm. Gummisnodden jag använde är köpt i en sybutik på meter, men man kan ta en hårsnodd och klippa av den på mitten.

wpid-img_20140501_193229.jpgFör några dagar sen blev några kuddar sydda, de blåa med stjärnorna på. Jag testade att sy på en passpoalkant, det var klurigt på första kudden, men sen gick det lätt. Det ger ett snyggt resultat som ser lite mer arbetat ut. Det är mörkblått tyg på baksidan, istället för dragkedja är det en öppning bak.  Klicka här för instruktionen till hur man syr på passpoalbanden (väldigt bra förklaring) och här för att se hur du kan göra en smart och snygg öppning för att få in innerkudden.

wpid-img_20140425_073210.jpgDet blev ett mobilfodral i filt också av bara farten. Totalkostnad för mobilfodralet är 10kr. Filten som är lite tjockare kommer ifrån Panduro och knappen/snodden är köpta i en sybutik. Instruktioner mobilfodral: Rita av konturerna på din mobil på ett vanligt papper. Rita till tjockleken på var sida av formen du ritat, t.ex. 0,5 cm. Rita till pyttelite sömnsmån, vik pappret dubbelt och klipp sen ut formen. du har nu 2 pappersbitar. Tejpa ihop dem i sidorna som du skulle sy och se hur fodralet passar. Du har nu ett fodral i papper. Det ska vara lite stort. När du har lagom storlek, klipp ut i filt och sy först fast gummisnodden mot insidan. Sy sen runt kanterna och sy sist i knappen för hand.

wpid-img_20140501_195309.jpg

Annonser

11 thoughts on “Nypysslat: mobilfodral, kuddar och kortfodral

 1. Hanna maj 1, 2014 / 10:16 e m

  Men å vilka fina grejer. Särskilt kortfodralet. Ett sånt skulle jag lätt kunna tänka mig. Har du köpt tyget på Stoff o Stil?

  • Alexandra Bengtsson maj 2, 2014 / 11:25 f m

   Japp köpte tyget på Stoff och Stil, tror de var bland de ”nyaste”. Knappt 50kr för 50cm så var ju överkomligt :)

 2. soderskogen maj 2, 2014 / 12:01 f m

  Bra förklaring till passpoalbanden! Gillar såna, men hörnen ser alltid helt mongo ut. Så här ska man såklart göra, tack för tipset!

  • Alexandra Bengtsson maj 2, 2014 / 11:21 f m

   Jag är väldigt glad jag kollade en instruktion först (brukar inte göra så annars haha!) men hörnen blev faktiskt snygga så kan rekommenderas :)

 3. miimz91 maj 2, 2014 / 10:44 f m

  Snygga fodral! Gillar verkligen kortfodralet. Det blir lite mer personligt om man gör det själv :

  • Alexandra Bengtsson maj 2, 2014 / 11:20 f m

   Ja det blir lite mer personligt och färgglatt :) ..och bra när man inte vill ha en hel plånbok med sig ;)

 4. sockernosen maj 2, 2014 / 11:40 f m

  Mysig blogg du har! Jag har velat prova på passpoal när jag har sytt kuddar, men trodde ajg behövde speciella delar till symaskinen för att göra det! Ett sådant till blixtlås har ajg. Ska definitivt provas!

  • Alexandra Bengtsson maj 2, 2014 / 12:39 e m

   Roligt du blev inspirerad! Jag använde den vanliga pressarfoten å det gick superbra det med :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s