Äntligen – Finally

IMG_7866Äntligen har brödet blivit riktigt bra! Lite krispigt på utsidan och mjukt och saftigt på insidan. Denna gången gjorde jag brödet helt utan jäst, bara på mjöl, vatten, salt och surdeg alltså (faktisk fuskade jag med några gram jäst förra gången). Sen får det jäsa några timmar, men behöver inte knådas. Inget man bakar på en vardagskväll kanske, men under helgen passar det utmärkt. Vill man kan man ju göra flera bröd på en gång. Det kommer en bild på körsbärsblommen vi har i trädgården också, blombladen flyger runt i vinden. IMG_7859

I’ve tried to make the perfect sour doughbread for ages. Or not really, but it feels like that. Now, finally I think I have a really good sourdough which also resulted in a perfect bread. A bit crispy on the outside, soft and moist on the inside. There’s also a picture of the blooming trees we have in our garden 8it’s not really our garden, but the garden outside the house) it’s so beautiful with the pink petals which are blowing in the wind.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s