Cupcakes med ägg på

IMG_7802Efter att ha hittat inspiration på Pinterest gjorde jag dessa cupcaksen imorse. Det är morotsmuffins med limefrosting, det bruna som ska likna jord är nutella. De blev lagom stora och väldigt goda. Äggen som ligger på är ifrån Anthon Berg och jag tycker nog man kan säga det är överkomligt lätta att fixa till. Så vill du ha något till påskfikat så är morotscupcakes ett tips :)

IMG_7811Det blev några med vit frosting på också.

Påskcupcakes

  • 150g morötter, grovt rivna
  • 50g smör
  • 2 ägg
  • knappt 1,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • lite kanel

Sätt ugnen på 225 grader och sätt pappersformar i en muffinsplåt (8 stycken). Ta fram 30 g smör till glasyren. Blanda de torra ingredienserna i en skål och smält smöret till muffinsen och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst och rör försiktigt i smör och morötter. Blanda sist i de torra ingredienserna och rör tills det precis är blandat. Häll i formarna och låt stå i ugnen tills en sticka kommer ut torr, ca. 10 min .

Frosting: blanda 30g rumsvarmt smör och 1 dl florsocker. Vispa tills det är lite vitt och fluffigt. Tillsätt 70g cream cheese och 1 dl florsocker + ett par droppar citronessens eller rivet skal av lime/citron. Vispa igen. Bred på frostingen på muffinsen när de kallnat helt. Färga lite av frostingen med grön karamellfärg om du vill göra ”gräs”. Lägg ett chokladägg på toppen.

IMG_7799

Annonser

2 thoughts on “Cupcakes med ägg på

  1. miimz91 april 18, 2014 / 3:44 e m

    Det där såg riktigt smaskit ut! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s