Veckans matkasse

IMG_7670Vi har faktiskt fått förmånen att testa en matkasse via matkasse.nu i ännu en vecka, denna veckan kommer kassen ifrån Mat I Veckan. Lite spännande är det allt, att först få hem recepten på mail och sen få hem kassen några dagar senare. Lite besvikna blev vi på att den kom sent, för sent. Men det vände ganska snabbt, för det är faktiskt ganska roligt att plocka in allt i kylen, det är inte var dag man måste pussla för att få plats med allt.

IMG_7696Som du ser på bilden var det lax i veckans kasse, den panerade vi enligt receptet med sesamfrö. Istället för att steka den så åkte den in i ugnen, och jag vågar säga att det nog går precis lika bra att göra så. Till det blev det quinoasallad och limedressing.

Jag gillade att en av rätterna var helt vegetarisk, det var en marockansk kikärtsgryta. Det skulle vara morötter och broccoli till.. men morötter råkar vara mina favoriter så det fanns tyvärr inga kvar, hehe! Istället bakade jag surdegsbröd som vi hade till. Vi kryddade också med kanel, kardemumma och gurkmeja för att få mer smak och lite gulare färg.

IMG_7709

Senare idag ska vi göra kycklinggryta med curry, för det är den rätten vi har kvar att laga. Vi är nöjda denna veckan också och det har varit spännande att testa en annan kasse som jämförelse. Vill man jämföra matkassar kan man göra det på matkasseguiden.sematkasse.nu och matkassen.com Om man anger koden: MKG200 kan man tydligen få 200kr rabatt på en kasse från Mat i veckan om manbeställer via matkasseguiden.se

IMG_7662Vi pratade om det här med matkassar på jobbet och det är faktisk många som köper det, jag har alltid trott man måste köpa varje vecka, men min skrivbordsgranne köper när hon vill ha inspiration till nya rätter. Vad jag tycker är smidigt med matkasse är att man inte köper något ”onödigt” man går liksom inte i affären och tänker.. ”det där behöver jag nog”. Sen blir det mat över till lunchlådor och så slipper man tänka på det. Hinner man inte laga allt går det oftast bra att frysa in. Mindre stress helt enkelt och faktiskt mer nyttig mat i magen.

Annonser

2 thoughts on “Veckans matkasse

  1. friisen april 8, 2014 / 7:52 f m

    En väninna till mig köper en inspirationskasse från IcaMaxi varannan vecka. Då behöver hon bara ”tänka” varannan vecka ;) Hennes barn är 10 o 12, de lagar en middag var från kassen (med hjälp om det behövs såklart) Ett roligt sätt att engagera barnen och ge dem positiva upplevelser kring matlagning! De är dessutom oerhört stolta att få servera resten av familjen middag de gjort själva! :)

  2. Anita april 8, 2014 / 11:24 f m

    Underbart med lax :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s