Tapas på rester

IMG_7645Häromkvällen blev det tapas på rester, det var en god idé får jag säga. Det blev:

  • Bakad aubergin med mozarella. Du gör en tjockare tomatsås: fräs rödlök, häll på tomatkross, buljong, lagerblad och lite peppar. Låt koka ca. 10 min. Stek aubergin som du tärnat i större tärningar. Varva tomatsås, aubergin och 1 boll mozarella (delad), i en mindre ugnsform. Baka av i ca. 30min.
  • Oliver med vitlök
  • Surdegsbröd (supergott, vi ska försöka baka eget likadant)
  • Stekta champinjoner
  • Sallad på sockerärter och rödlök
  • Körsbärstomater med balsamvinäger och persilja
  • Klyftpotatis med rosmarin. Klyfta potatis, strö över rosmarin och lite salt och olja. Sätt in i 225 grader varm ugn. Lägger man potatisen på bakplåtspapper i formen går det smidiagare sen att diska.

Så vi fick god kvällsmat på rester som vi hade i frysen, fiffigt, eller hur?

Annonser

3 thoughts on “Tapas på rester

  1. miab72 april 5, 2014 / 7:45 f m

    Restdag är festdag brukar min kära mamma säga :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s