Nybakat bröd

IMG_7620Ibland får man lyxa till det lite med nybakat bröd, nu på senaste tiden har det blivit mest bröd och inget ”fika”. Jag fick ett recepttips genom Instagram ifrån Louise/LH Design.

Brödet görs på en fördeg som får jäsa sådär 12 timmar, sen knådar man i mer mjöl och vatten och så får de jäsa igen innan brödet bakas av. Det skulle vara farinsocker och soja i brödet, men vi hade varken eller. Det blev helt enkelt en sort variant på det långjästa brödet som var otroligt gott nybakat. Jag tror dock att jag kommit på att det är himla bra att ha lite surdeg i degen, det gör brödet ännu lite saftigare och så håller det lite bättre.

IMG_7609Det blev 1 stort och 1 litet bröd. Att spraya brödet med vatten innan de åker in i ugnen ger en fin skorpa, en sprayflaska som egentligen är för blommor (går att köpa i mataffären, sen är det bara att fylla på med vatten) fungerar utmärkt. Ibland kan man läsa att man ska lägga en isbit i ugnen när man sätter in brödet, att spraya lite vatten sparar på ugnen och är lika smidigt.

 

4 reaktioner på ”Nybakat bröd

  1. underbarahem mars 26, 2014 / 9:09 e m

    Så gott det ser ut, måste testa… alltid kul med lite nytt.
    Birgitta :-)

  2. miimz91 mars 27, 2014 / 4:28 e m

    Ser riktigt gott ut! Jag skulle också ha bakat bröd, men det finns aldrig någon tid för det…

    • Alexandra Bengtsson mars 27, 2014 / 9:05 e m

      Å jag kan hålla med, ibland finns inte tiden. Jag vet jag har ett recept som tar 5 min att fixa ihop, ska dela det :) Det blir (om du frågar mig) nästan godare än bröd man gör genom att knåda och jäsa och knåda..eller ur man nu ska förklara det ;)

      • miimz91 mars 27, 2014 / 9:48 e m

        Det receptet ska jag absolut kolla på! :)

Lämna ett svar till underbarahem Avbryt svar