Vi har testat en vecka med matkasse

IMG_7608Denna veckan har vi inte varit mycket i affären ska jag säga och så ar vi lagat mer mat än vi brukar. Jag ska erkänna att jag varit skeptisk till det här med matkasse, men det finns faktiskt vissa fördelar. Främst får man tid över till annat, men man får också en välbalanserad matvecka.. och tid till att laga mat tillsammans. Jag fick erbjudandet att testa en kasse gratis en vecka och kassen kom ifrån Mat & Ro, vi valde LK-kassen vilket i princip är GI-mat.

Men vad tyckte vi nu om matkassen? Maten var väldans fräsch och av bättre kvalité än den vi brukar hitta i affären, några av grönsakerna ser du på bilden ovanför. Jag tyckte det var lyxigt att få färsk fisk och så mycket grönsaker. Det bästa med allt tror jag nästan ändå var att vi fick laga mat som vi annars inte gör, jag hade nog inte testat att göra recepten som följde med om jag inte just fått dem framför mig. Vi fick inspiration att laga nya rätter och jag blev förvånad (igen) över hur god mat man kan laga på så kort tid (det tog inte mer än 30 min att laga). Första dagen lagade vi Pasta pomodoro, du kan se bilder här.

IMG_7598Leveransen kom på måndagen vid femtiden, personalen som kom och lämnade var trevlig och jag får säga det gick smidigt. Hade vi inte varit hemma hade de ställt varorna utanför dörren. Allt kom i en stor kasse och så fick vi ett recepthäfte till, recepten var enkla att läsa och det var inga krångliga moment i dem. Vad som var lite negativt var att det var mycket kött, jag hade gärna sett att det var en dag helvegetarisk mat, eller att det fanns en helvegetarisk kasse att välja. Jag tror också att om bilderna på bloggen hade varit av lite större eller av bättre kvalité så hade man blivit lite mer lockad av maten. Här ovanför ser du fisken vi lagade till, det var couscoussallad till och en supergod limesås.

IMG_7602Igår gjorde vi denna rätten, fläskytterfilé med ugnsrostade grönsaker och citrondressing. Jag ska ärligt säga att jag inte stekt något kött i bit på minst 5 år, om det inte var längre sen. Men ser man på det gick hur bra som helst :) Portionerna är väldigt gott tilltagna och det har blivit över för lunchlåda varje dag. Jag skulle rekommendera matkasse till dem som har ont om tid och hellre lagar mat än springer i mataffären. Jag tror man kan tycka att priset är lite högt (det tyckte jag) men nu när jag sett hur mycket man får för pengarna så är det faktiskt inte dyrt alls. Man får mycket och bra mat helt enkelt.

Det finns ju fler sorters matkassar att välja bland, jag har bara testat en, men vill man jämföra kan man göra det på matkasseguiden.se,matkasse.nu eller på matkassen.com. PS. man får 100kr extra rabatt om man bokar via matkasse.nu om man anger koden: MNU100.

Har du testat matkasse hem någon gång?

 

Annonser

4 thoughts on “Vi har testat en vecka med matkasse

 1. friisen mars 23, 2014 / 1:53 e m

  Det verkar vara väldigt fin och bra mat! Roligt! :) Jag har aldrig testat men funderat på det länge. Kanske ska komma till skott nu med lite inspiration från dig.

  • Alexandra Bengtsson mars 23, 2014 / 10:11 e m

   Ibland brukar det ju finnas erbjudande, vet inte om man kan testa 2 veckor eller nåt bara för att se, men det borde säkert vara rimligt :) jag brukar annars planera på helgen och laga på söndag, frysa in, och sen ha mat för veckan..
   Ha en bra start på veckan!

 2. Cecilia Bergman mars 23, 2014 / 9:51 e m

  Jag har också tänkt prova någon gång, men det vill ju till att man skall vara hemma och äta veckans alla dagar annars blir det väl en massa mat över? Vill också ha mest vegetariskt men inte helt utan kött, riktigt krånglig är man :)

  • Alexandra Bengtsson mars 23, 2014 / 10:09 e m

   Tja, man får för 5 dagar de vi inte ätit hemma har antingen blivit lunchlådor eller mat under helgen. Man kan nog säga 5 dagar räcker till 7. Jag brukar inte äta så mycket, 1/4 pizza brukar va lagom för att bli mätt..så om man äter mer än mig är det nog lite mer rimligt med mängden. Men som du säger, lite klurigt är det att få det som man vill :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s