Små müsliskålar med blåbär

IMG_7506Häromdagen provade jag något nytt efter att ha fått lite inspiration på bloggen Mitt lilla gröna. Det blev små müsliskålar som jag fyllde med blåbär och toppade med yoghurt och honung. De passar perfekt till kaffet eller som en efterrätt till frukosten. Vi hade inte alla ingredienser som behövdes hemma så jag improviserade ihop receptet som blev riktigt lyckat. Detta blir också mitt bidrag till månadens sötsak på Söta saker som denna månaden är på temat Morgon. Är du sugen på något helt annat till frukost får du gärna söka upp receptet på bananpancakes som finns här på bloggen.IMG_7514Müsliskålar med blåbär

  • 50 g margarin
  • 2 dl havregryn
  • 1/4 dl solroskärnor
  • 1 msk linfrö
  • 5 dadlar
  • 1/2 dl russin
  • 1/4 dl torkade tranbär
  • Lite vatten

Smält smöret och låt det svalna något. Under tiden mixar du havregryn, linfrö och solroskärnor. Häll detta i en skål och mixa dadlar (urkärnade), russin, tranbär, 1/4 dl vatten, och smör tills det blir någorlunda slätt.  Blanda detta i havregrynen och forma till en deg, är det för torrt tillsätter du mer vatten.

Smörj en muffinsplåt (alt. silikonformar), jag använde en plåt för mini-muffins. Tryck ut degen kring formen så att det blir som en skål. Grädda på 175 grader i ca. 8-10 min eller tills de är gyllenbruna. Lossa sedan ur formen och låt kallna på en tallrik, bricka eller liknande. När du ska servera, fyll med tinade blåbär och toppa med turkisk yoghurt (eller liknande variant), ringa över lite honung.

IMG_7519 Dessa kakor är bakade helt utan tillsatt socker och väljer du t.ex. ”soygurt” blir de veganska. Man kan göra dem större, men jag tyckte denna storleken var ganska lagom.

Annonser

14 thoughts on “Små müsliskålar med blåbär

    • Alexandra Bengtsson mars 3, 2014 / 10:42 f m

      Ja de är verkligen goda och känns inte så ”tunga”som vissa bakverk kan göra :)

    • Alexandra Bengtsson mars 3, 2014 / 10:40 f m

      Testa gärna, var verkligen lätt att göra, vill man ha dem lite sötare kan man ha i honung :)

  1. Parre mars 3, 2014 / 11:47 f m

    Det var en liten gullig musli. Behövs väl 30 för att bli mätt :D

    • Alexandra Bengtsson mars 3, 2014 / 3:36 e m

      Tja, eller i alla fall 5 hehe! Men funkar fint som efterrätt efter frukost ;)

      • Parre mars 3, 2014 / 4:14 e m

        Ser bra ut iaf :)

  2. saralalloo mars 3, 2014 / 8:00 e m

    Vad gott det låter! Kan tänka mig att de funkar bra till efterrätt också, och om man fyller dem med avokado/dadelbaserad chokladmousse eller liknande är de ju fortfarande nyttiga.

  3. sockervisp mars 4, 2014 / 7:50 e m

    Oj vad gott och så kul annorlunda sätt att äta yoghurt med musli :-)

  4. Katja april 4, 2014 / 2:08 f m

    Vilka söta små skålar :) Ser jättegott ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s