En vikt vetefläta

IMG_6839

 

Vi har köpt en ny degblandare, en Assistent ifrån Electrolux. Den är vit och fin och fungerar utmärkt. Man fick två skålar till och vad som är lite bra är att det är en lampa under fästet till degkroken så man ser degen lite bättre. Lite negativt är att den är lite högljudd, men annars kan man inte klaga. För att testa den nyköpta degblandaren fixade vi snabbt ihop en vetedeg och utav den blev det en fläta.

Att vika en vetefläta är faktiskt inte krångligt, man kan också fläta som vanligt eller klippa och vika, men jag gillar denna versionen. Man kavlar ut en rektangel och lägger fyllningen i mitten och sen viks skurna flikar in mot mitten. Hur man gör kan du se i bild hos Glutenfria Muminmamman. Vad jag gillar med den här vikningen är att fyllningen verkligen hamnar i mitten och gottar till sig lite i själva vetedegen. Jag valde att fylla med äppelmos och vanlig kanelbullsfyllning, men det fungerar med hallon blåbär eller annan sylt också. Hur veteflätan ser ut när den är skuren i bitar tänker jag inte avslöja här och nu, men baka gärna en själv så får du se. Recept på en bra vetedeg hittar du här. IMG_6833

Annonser

2 thoughts on “En vikt vetefläta

  1. underbarahem januari 5, 2014 / 3:31 e m

    Så perfekt den blev och smakar nog väldigt gott!

    • Alexandra Bengtsson januari 7, 2014 / 7:22 e m

      Man tackar, kan säga att den inte såg så fin ut innan den åkte in i ugnen ;) Ena sidan var helt sned och fyllningen med äpplemos hade skurit sig.. men det fixade till sig. Den blev både god och fin :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s