Regnbågsmaränger

IMG_6949Jo, såhär blev de, regnbågsmarängerna. Vi gjorde chokladfondant och fick äggvitor över, så varför inte göra maränger. Vi hade karamellfärger i kylen och då kom jag på tanken att göra något lite annorlunda. Inte så klurigt som det ser ut och lite extra piffigt. Detta inlägget blir också mitt bidrag till Månadens SötsakSöta Saker som är Något för alla. Maränger är naturligt glutenfritt, nötfritt och mjölkfritt och passar många utan att man behöver trixa till det och att den som inte tål ska behöva äta något annat. Jag kan tänka mig att marängerna passar fint till marängswiss med valfri glass till, bär, och kanske hemgjord chokladsås.

Maränger

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker

Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp – tills du kan vända på bunken utan att smeten rinner ut. Tillsätt sedan hälften av sockret pö om pö och vispa tills smeten blir glansig och fast. Rör sedan försiktigt i resten av sockret. Dela upp smeten i tre skålar och röri lite karamellfärg i var och en av dem i valfria färger. Tänk bara på att inte ta för mycket karamellfärg då det kan påverka hur krispia marängerna blir.

Nu kommer det till själva spritsandet. Ta ett bakplåtspapper och rulla till en stor strut och sätt tyllen på så att struten inte rullar upp. Häll sedan i marängsmeten, klicka i färgerna pö om pö så att alla färgerna kommer med i spritsningen (det är därför det är lättare med en stor spritsstrut). Spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca. 50 min. Låt kallna på plåten.

IMG_6956PS. låt marängerna torka helt innan du äter dem. Har du bara röd karamellfärg kan du prova att göra hjärtmaränger.

Annonser

9 thoughts on “Regnbågsmaränger

  1. underbarahem januari 3, 2014 / 8:30 e m

    Oj, så läckra…
    Ha en bra helg!
    Birgitta

  2. inomhus januari 3, 2014 / 9:19 e m

    W-O-W! Vilken kul idé och vilket fantastiskt fint resultat!

  3. sparsamhetsprojektet januari 6, 2014 / 11:04 e m

    Jättefina maränger! Jag brukar hälla lite karamellfärg i spritsen (bara på ena sidan, så att det får rinna ner hela vägen) och sedan hälla i smeten för att få marmorerade maränger. =)

    • Alexandra Bengtsson januari 6, 2014 / 11:24 e m

      Vilket bra tips!! Borde man ju kunna göra med smält choklad också kanske..

      • sparsamhetsprojektet januari 7, 2014 / 10:43 f m

        Ja det tror jag. =) Har gjort samma sak med spritsade kakor och det blir jättefint.

    • Alexandra Bengtsson februari 6, 2014 / 6:25 e m

      Tack så mycket, vilken fin blogg du har :) Ååå vad solen borde skina mer i Sverige just nu ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s