Julpysslande

IMG_6278Idag blev det lite julpysslande, först papperspyntrejen som hänger i fönstret och sedan några mini-pom poms av silkespapper. Om vi börjar med pom pom:sen som var superinne före ett tag sedan så kan man ganska lätt fixa dem själv. Efter några försök har jag förstått att själva grejen är att ha många lager papper, man viker pappret som när man gör en smällkaramell, men rundar hörnen. Sen knyter man en tråd på mitten och drar sen försiktigt isär pappret så att det bildar en boll. En video på hur du går tillväga hittar du här, och en bild som gör det mera tydligt finns här.

IMG_6274För ett tag sedan gjorde jag blombollar av bokpapper och hade fortfarande den trasiga boken liggandes i en låda. Då kom idén att göra snöflingor av pappret. Jag tror att det är något alla gjort, men vill man avancera lite finns några mönster här, de jag gjorde är helt på frihand. En nagelsax är faktiskt riktigt bra bär man ska klippa små grejer i papper. När snöflingorna är färdigklippta stryker du dem med ett strykjärn på låg värme utan ånga så de blir släta. Jag trädde upp dem på vanlig vit sytråd, tråden är knuten emellan varje snöflinga och går inte hela vägen igenom allihopa. Jag knöt fast en liten vit pärla ovanpå varje snöflinga, man kan också hänga något tungt (t.ex. en större pärla) i slutet på tråden längst ner för att de ska hänga ”stabilare”. Då papper väger i stort sett ingenting räcker det med en bit tejp eller häftmassa för att fästa tråden i fönsterkarmen (se bara till att det inte är tapet eller ömtålig färg).

IMG_6284Det blev också inköpt en hyacint idag, eller en ”lökablomma” (läst på skånsk: löugabloomma) som vi brukar skoja om att det heter, hehe!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s