Chokladmuffins – när du har grädde över

IMG_5716Vi brukar inte ha grädde hemma särskilt ofta och när vi väl har det verkar alltid hälften av grädden vara kvar i paketet. Om det är så att man har grädde över så kan man göra dessa muffinsen. Det går jättesnabbt att göra dem och det är verkligen inte svårt, du behöver inte ens en elvisp.

Min mormor brukade göra såna här muffins och hade nästan alltid några på lut. Du mäter ingredienserna med en kaffekopp, eftersom receptet är gammal är det inga gigantiska koppar som gäller utan leta gärna rätt på en äldre mindre kaffekopp. Har du ingen så fyll helt enkelt inte koppen ända upp, det ska motsvara ungefär 1,5 dl.

IMG_5720Chokladmuffins

  • 1 kopp vetemjöl
  • 1 kopp socker (knappt)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 ägg
  • Grädde

Blanda först de torra ingredienserna i en skål, rör tills det inte finns klumpar av kakao. Knäck ägget i en kopp, häll i grädde tills koppen är full. Rör i ägget och grädden i mjölblandningen. Häll i formar och grädda på 225 grader i cirka 8 min eller till en sticka kommer ut torr.

Annonser

2 thoughts on “Chokladmuffins – när du har grädde över

  1. jagheterannlouise oktober 17, 2013 / 2:09 e m

    Reblogga detta på Jag heter Annlouise and commented:
    Tack för inspirationen, delar gärna med mig av detta recept ser väldigt gott ut och enkla att göra!

    • Alexandra Bengtsson oktober 18, 2013 / 9:45 f m

      Vad roligt du vill dela med dig, jag storgillar muffins och enkla varianter är bara en bonus :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s