Frozen yoghurt – lätt som en plätt

IMG_5308

Det finns olika sorters frozen yoghurt, vissa mindre nyttiga än andra och vissa godare än andra. Här kan jag lova vi har kombinationen gott OCH nyttigt. Jag fick låna en glassmaskin i förra veckan och hur kan man ha en sån hemma utan att testa den. Såklart vi skulle testa. Eftersom jag inte är ett superfan av grädde, och jag ville göra glass på det vi hade hemma blev det en version av frozen yoghurt. Vad jag hade i smeten ser du på bilden.

  • 2 små bananer
  • ca. 2 dl frysta björnbär
  • ca. 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk honung

Sen mixade jag ihop allt och hällde det sen i glassmaskinen, körde i ungefär 10 min och frös sedan in i en tätslutande burk.. tills vi idag tinade upp och smakade på den. Gott får jag lov att säga, vi onyttigade den genom att riva över mörk choklad och ta lite vaniljglass till. Bilden översta kanske inte gör ”glassen” rättvisa, men det blir ju mörkt så snabbt nu.
IMG_5296

Annonser

10 thoughts on “Frozen yoghurt – lätt som en plätt

  1. Lotta september 5, 2013 / 3:26 e m

    Tack för tipset, det ser väldigt gott ut! Det får bli mellanmål till barnen i morgon när de kommer hem från skolan…

  2. lenaericsson september 5, 2013 / 5:45 e m

    Vi har också en glassmaskin och det är hur gott som helst!
    men om man inte har glassmaskin kan man skiva bananer och frysa dom (t.ex om man köpt för många och ser att de inte kommer att gå åt innan de är för bruna) Man tager sedan frysta bananer, frysta bär och mixar det tillsammans med naturell yoghurt. Sötar med så mycket socker eller honung som man vill ha! Då blir det frozen yoghurt direkt!

    • Alexandra Bengtsson september 5, 2013 / 7:03 e m

      Bra tips, har hört det ifrån en kollega som hade blandat kakao i (+ banan och vaniljyoghurt) och fått chokladglass (eller vad man ska kalla det) och det var tydligen väldigt gott :)

      • lenaericsson september 5, 2013 / 7:16 e m

        man kan ta vad man vill för att smaksätta. Det är det som är bra. När man har små barn blir det i perioder väldigt mycket bananer av någon anledning och så plötsligt ville man inte ha fler….Det är då man ska frysa dom. Synd annars att bara låta dom gå till spillo eller vara tvungen att baka banankakor.

      • Alexandra Bengtsson september 8, 2013 / 7:05 e m

        Ja, det där med banankakor har man ju erfarenhet ifrån. Roligt när man kan göra nåt annat.

  3. nordenbergersofie september 5, 2013 / 6:33 e m

    Det måste jag testa! Smask!

    • Alexandra Bengtsson september 5, 2013 / 7:02 e m

      Det får du göra, i en annan kommentar föreslogs frusen banan.. då går det ju lite snabbare med :)

    • Alexandra Bengtsson september 8, 2013 / 7:04 e m

      I had a look at the recipe, from the pictures it looks delicious! ..and very creamy. Now, when I don’t have an ice cream maker anymore, I might try that. I’ve never bought peanutbutter in my whole life.. might be time he he!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s