Kakan ifrån Tyskland

IMG_5154På väg hem genom Tyskland tittade vi in i en vanlig mataffär och jag kunde inte låta bli att köpa kakmix. Det är något roligt med det, för bilderna ser alltid perfekta ut och man vet det inte kommer bli likadant hemma. Dessutom, försök hitta en sån här kakmix på ICA. I kartongen fanns det ett gäng påsar, det roliga var att på en stod det fetthaltig kakaohaltig fettglasyr. Beskrivningen var också på Tyska, men det gick faktiskt att förstå. Nu kan jag ju inte dela med mig av något recept, men lite inspiration kanske för hur man kan piffa till en tigerkaka.

IMG_5157

IMG_5212Idag var också min mamma och Rebecka och hälsade på och titta vilka fina hallon vi fick, köpta på Drottningtorget.

IMG_5207Såhär blev resultatet, vi hade inga körsbär så jag tog björnbär istället. Vi tog fika ute i solen och det roliga var att det lät ungefär såhär ”Titta här är bilden på kartongen (visar bild i kameran). Det ljusa här är ljus kaka och det bruna det med choklad. Det gula överst är det som är vitt på bilden”. Det blev lite mer som en tigerkaka med glasyr, den har säkert låång hållbarhet, men var faktiskt helt okej. Det gula på toppen var ganska gott.

IMG_5214Skönt att det fortfarande är lite sommar kvar, på innegården var det ovanligt tyst kanske för det är Antikrundan i Malmö.

Annonser

One thought on “Kakan ifrån Tyskland

  1. skrivsanna augusti 25, 2013 / 12:10 f m

    Hehe, de måste ha frystorkade hallon i den där kakan. Ett äkta hallon hade inte haft spänst nog att hålla sig i form under tyngden av det där smaskiga täcket. : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s