Viva la toast

IMG_5123Såklart vi tar bilder! Har man en blogg får man se till att ha med sig kameran när det går för titta vilka fina mackor man kan få se. Idag vankades det kvällsfrukost hos Sockervisp och vi fixade ihop ett par mackor ifrån boken Middag på 15 minuter av Jamie Oliver. Visst blir man glad av färgglad mat. En tomatsallad blev det till med harissa i som krydda.

På mackan är det pocherat ägg, och tro det eller ej jag som inte gillar löskokt ägg tyckte det var jättegott. Vi gjorde det lätt genom att koka upp vatten och sen göra en ”virvel” i vattnet, knäck ägget i en kopp och häll det i virveln. Koka i 4 min eller tills du tycker det är färdigt. Jag tror jag pocherat ägg en gång tidigare, men det kan lätt bli trådigt. För ett andra försök så blev det nog faktiskt godkänt.
IMG_5125Vill du göra mackan på bilden rostar du först bröd, dela en tomat och gnid in brödet med tomaten. Stänk över lite olivolja och lägg på en uppskuren avokado. Poschera ägget och lägg ovanpå och salta lätt, vi hade en stark chipotlesås över vilket funkade finfint.

Annonser

3 thoughts on “Viva la toast

  1. bakverket augusti 21, 2013 / 3:55 e m

    Avokado och ägg är en given kombo på mackan! Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s